Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Växtvärk

IcePower lindrar växtvärk

Ice Power kylande gel  är en perfekt produkt för att förebygga och lindra barns växtvärk då den ökar cirkulationen och är muskelavslappnande.

Lämplig och säkert för barn

Orsaken till värk i de nedre extremiteterna hos barn är många. En av de vanligaste orsakerna är växtvärk. Värken tros orsakas av att ben/skelett och vävnader om och kring dessa områden växer i otakt. Växtvärk är vanligast förekommande hos barn i åldern 3- 12 år. Värken framträder mestadels på kvällar och/eller nätter. En odefinierbar värk förekommer närmast i de nedre extremiteterna och mestadels i båda benen. Barnet har sällan andra symptom än denna värk och tillståndet är sällan allvarligt. Värken hos barnet är dock ofta betydande och av sådant slag att barnet och också familjen får svårt med nattsömnen.
Med hjälp av Ice Power kan man förebygga och behandla växtvärk. De i Ice Power förekommande naturliga beståndsdelarna, mentol och eteriska oljor minskar värken och ökar blodcirkulationen i de berörda områdena. Ice Power har också en avslappnande effekt på muskler. Den kylande effekten på hud och vävnader har en lugnande inverkan på barnet och barnets ben/extremiteter. Ice Power är riskfri, säker och enkel att använda.

Förebygg för att påskynda återhämtningen

Barns fysiska aktivitet och växtvärk tros ha ett samband. Barn med växtvärk bör därför alltid få möjlighet till daglig fysisk aktivitet. I en tillräcklig och lagom omfattning. I fall då större och mer omfattande fysisk aktivitet förekommer kan återhämtningen av ansträngda muskler påskyndas av kylande gel. Applicera gelen gärna direkt efter den fysiska aktiviteten eller på kvällen i samband med att barnet skall lägga sig för natten. Åtgärden kan förebygga en natt störd av växtvärk och sömnlöshet.

Skötsel anvisning

Stryk ut Ice Power i förebyggande syfte eller i samband med konstaterad värk på de områden (vanligen benen/nedre extremiteterna) barnet har värk. Gör detta i samband med sängläggning. Upprepa behandlingen om så behövs under natten. Med Ice Power ROLL kan barnet själv hjälpa till med appliceringen. Vid svårare fall av växtvärk kan behandlingen kombineras med en mindre dos värkmedicin.
Ice Power kylande gel är en receptfri smärtstillare för muskel- och ledvärk. Använd gelen som en del av fysioterapi, tillsammans med smärtstillande läkemedel för en framgångsrik behandling.